Trailer Jaktfilmer

 

EFTERSÖK PÅ MITT SÄTT

Per "Bula" Kristoffersson arbetar som professionell eftersöksjägare och har följt skadat vilt i snart 40 år. Bula har under dessa år samlat på sig unik erfarenhet om eftersök som han kommer att dela med sig av.

 

DUVJAKT MED BULVANER

Duvjakt med bulvaner visar kanske den roligaste och mest effektiva jaktmetoden på ringduva. Den är inspelad under en rad jakter i syd och mellan sverige och bjuder på  massor av jakt, precis som duvjakt ska vara. Mycket action, bra och dåilga skott om vartannat, ett och annat bra hundjobb men endel andra varianter också. Det är en hel del praktiska tips i filmen med bla rekognocering, gömslen, bulvaner osv. Du som är en ny duvjägare kommer att få med dig det du behöver veta för att komma igång.

 
 

100% ÄLGJAKT

Njut av denna jaktfilm "100% älgjakt" som osar jaktromantik och öronbedövande hundskall på älg. Vi följer Manollo Rodriguez och hans hundar på nervpirrande älgjakter i natursköna landskapSedan barnsben har jakten och hundar betytt allt i Manollo Rodriguez liv som för övrigt är allätare av jakt. Han är uppvuxen med en mor från jämtland och en far från spanien därav det klingande namnet på spanska.Speltid: 90 min

 

DREVJAKT PÅVILDSVIN

Detta är nog en av Mikael Thams mest laddade och fartfyllda film någonsin! I drevjakt på vildsvin står jaktskyttet i centrum och du kommer att får se många vildsvin gå i backen för välriktade skott.
Drevjakt på vildsvin är som vanligt från filmer av Mikael Tham fylld med tips och tankar, och i denna vildsvinsfilm går får du tipps kring hur du kan förbättra ditt jaktskytte, vilken utrustnings som är bra, kaliber val och kulor. Om du älskar drevjakt i allmänhet och drevjakt på vildsvin i synnerhet, får du inte missa denna vildsvinsfilm av Mikael Tham.

ÄLGJAKT I SMÅLAND

Följ med på spännande löshundsjakt i dom djupa Småländska skogarna.Ni får följa med den inbitne älgjägaren Mattias Ringström och hand duktiga hundar.
Det blir jakt med Jämthund, Gråhund ocg Östsibiriska Laikor.
Många spännande närkontakter och många skjutna älgar som samtliga akjuts på stånd eller gångstånd. Filmen är inspelad som en jaktdagbok där ni får följa med och se hundföraren och hans hundars verklighet.

Rävlock-Rätt läte på rätt plats

Rävlock - rätt läte på rätt plats, har spelats in under rävjakter runt om i Sverige, Norge och Danmark. Resultatet är en unik film där ett stort antal rävar övertygas av ett effektivt lockande. En rad olika lockläten används i filmen och vart och ett av dem har sin rätta tid och plats.Därför förklarar vi både när de skall användas och hur de skall göras. Vi visar också annat som gör lockjakten effektivare, inte minst hur rävarna kan stoppas då skottläget är det rätta.

I ett extramaterial beskrivs dessutom varje jaktscen med en kartskiss och en kort text. Där redovisar vi bland annat väder, tidpunkt, pipval, vind samt våra tankar kring passvalet.

Vi tror att den här filmen kommer att ge användbara tips till rävlockare på alla nivåer. Men det sker i korta andhämtningspauser, däremellan kommer rävarna. Och det kommer många rävar!

PYRSCH OCH DREVJAKT DEL 2

Den här filmen handlar om drevjakt på vildsvin och dovvilt i sagolikt vilttäta svenska jaktmarker. Skyttarna får uppleva fantastiska jaktdagar och en viltrikedom som är produkten av en god viltvård. Du får även följa med oss på lärorika eftersök och smygjakt efter frilevade skovelhjortar i medaljklass. En film där jaktlig dramatik varvas med kunskap i en lagom blandning.
 

LOCKJAKT PÅ RÅBOCK

Filmen är gjorde både för att underhålla och lära ut konsten att locka råbock under brunsten. Det är första gången, vad vi vet, som det verkligen visas, gång på gång, hur effektivt det är att locka råbock - om man gör rätt! Unika jaktsekvenser blandat med all den kunskap du behöver för att lyckas. Filmat i både England och i Sverige. Totalt 14 råbockar nedläggs, bl.a. en gammal kapital silvermedalj. Alla kommer på lock med lockpipan Nordik Roe. Du får lära dig hur man använder Nordik Roe pipan och hur du ska beta dig under lockjakten för att överlista gamla misstänksamma bockar. Du får också se hur du kan kombinera lockande av räv och råbock - på samma pass. I den här filmen introduceras fågelångestpipan Crying Bird, synnerligen effektiv för alla rävar oavsett ålder. Se filmen och du kan inte misslyckas med att locka in råbockar i från långt håll med din Nordik Roe.

Köp Lockpipa rådjur här

ROVDJURSJAKT MED HUNDAR

 I "Rovjursjakt med hundar" får du följa med Kristoffer Clausen och Bart Lancaster på jakt efter stora rovdjur. Jakten bedrivs med hundar. Bart är Nordamerikas kanske främste hundförare när det gäller rovdjursjakt med hund. Bart har jagat rovdjur med hund i 25 år. Vi får uppleva jakt på lodjur, bobcat, puma, svartbjörn och grizzlybjörn. rovdjursjakt med hundar innehåller mängder med fällda vilt, hundskall och mycket, mycket spektakulära scener! Du som älskar rovdjursjakt på svenska arter som lo och björn, kommer inte att bli besviken på denna "action-rulle", ett måste för varje seriös rovdjursjägare.

 

ÄLGJAKT PÅ RIKTIGT

Löshundsjakt på älg är verkligen en populär jaktform i Sverige. Här är nu en riktigt bra film, med mycket spänning och lärdom. Missa den inte!
Följ med på det vi kallar "Riktig älgjakt" - jakt i ödemark, milsvida skogar och glest mellan älgarna. Det är du, hunden och älgarna, ingen annan. Löshundsjakt innebär att bekänna färg som jägare. Det beror på dig och din hunds prestation och samarbete om du kommer till skott, ett misstag och chansen är borta. Löshundsjakt efter älg är en urnordisk jaktligt kulturarv, ett unikt arv, väl värt att bevara. Idag eller för 10000 år sedan, hundens jaktsätt är det samma. Spänningen att smyga in på ett ståndskall likaså. Jägarens beväpning och utrustning har dock utvecklats en smula genom åren...
Följ hundförarna P-A, Lars och Jonnie och deras älghundar under en lång älgjaktssäsong i Västerbottniska ödemarker och i Kolmårdens djupa skogar.

DREVJAKT PÅ ÄLG 

Drevjakt med folkdrev är en anrik form av älgjakt i framförallt södra Sverige. I "Drevjakt på älg" får du följa med 3 st jägare från södra Sverige, då de jagar älg på sagolika marker utanför Eskilstuna.

Älgarna är talrika, trots att det jagas 5 såtar per dag är ingen såt är tom på älg och som mest obsaveras det 28 st älgar i en såt!

Älgjakt scener från norr till söder

Möt de inbitna älgjägarna, Mattias från det älgrika Småland och Magnus från de Dalsländska skogarna. Tillsammans har de gjort en film med mycket älgkontakter och många skottscener. Filmen innehåller bl.a. doublé på vuxna älgar och en fälld medaljtjur från Vilhelmina. Jakten bedrivs med ställande spetshundar och fördelar sig från Lappland i norr till Småland i söder. Skottscenerna blandas med fina miljöer och trevligt jägarliv. Du kommer att få se jakten ur hundförarens perspektiv samt även ur hundens synvinkel.
 

Jakten efter medaljbockar

Denna film är resultaten av några jägares goda viltförvaltning. Vi får följa dem när de skördar frukten av flera års målinriktad avskjutning.

Se hur riktigt skickliga skånska bockjägare jagar och förvaltar sin rådjurstam i ett av världens absolut bäst råbocksområden. Under ett par veckors tid följer vi fyra jägare i jakten efter medaljbockar på deras egna jaktmarker - några av Europas bästa rådjursrevir. Utan de tio bockar som fälls i filmen är hälften i medaljsklass

Älgjakt med löshund

I denna film får du följa med hundföraren på älgjakter med hans älghund och kamera. De träffar på allt från kalvar till skoveltjurar varpå de flesta skjuts. Ibland avstår jägaren från att skjuta – varför får du veta i filmen.
Hundsläpp, sök, upptag, spännande ansmygning och skott. Du får följa med på flera spännande jaktdagar och hela vägen fram till köttet hamnar i grytan.
Filmen är i stora delar gjord med en mindre kamera monterad på bössan. Detta gör att du kommer hundförarens verklighet riktigt nära och kan dela hans upplevelse.

Lockjakt på räv

Detta är den första jaktfilmen som skildrar lockjakt med harskrik i Sverige. Följ med en av Sveriges främsta rävlocksexperter Ulf Lindroth och viltbiologen P-A Åhlén på spännande lockjakter i olika delar av landet. Jaktformen är synnerligen effektiv och gör stor viltvårdsnytta - men är framförallt mycket spännande och rolig. Dramatiska jaktscener där rävarna inte gör tittaren besviken, varvas med instruktioner om hur du själv lyckas bättre med din lockjakt på ett av Nordens mest svårjagade vilt.

VILDSVIN OCH KRONVILT DEL 2

Svenska jaktmarker. Här får du de unika möjligheterna att se alla inblandade jägares perspektiv; passkyttens snabba skott, hundförarens nervpirrande ansmygning på ståndskallet och inte minst eftersöksjägarnas farliga uppdrag att leta reda på skadade vildsvinsgaltar med decimeterlånga knivskarpa betar. Mycket vilt och mycket jakt blandat med kunskap under mer än 70 minuter – precis som alltid i Mikael Thams filmer

VILDSVIN OCH KRONVILT DEL 1

Följ med på en riktig jaktlig urladdning i otroligt viltrika jaktmarker i Sverige. Vi jagar eldfängda vildsvin och ädla kronvilt under drevjakt och med löshund. Passkyttarna och hundförarna håller jaktetiken högt och väljer sina skottlägen jägarmässigt. I filmen får du se skottsekvenser där 7 vildsvin fälls för hund, samt 13 vildsvin och 5 kronvilt nedläggs från pass. Plus mängder med vilt passerar i såten och passlinjen. Se filmen och upplev en timme av riktig jaktlig intensitet - när det verkligen är som bäst


VILDSVIN JAKT & HUNDAR DEL 3

I denna 3:e delen i serien vildsvin jakt och hundar får vi följa med på än fler jakter där hundar och vildsvin har huvudrollerna. Som vanligt i Mikaels filmer är det mycket vilt, realism, kunskap och dramatik - men ingen matlagning. Utöver vanliga drev pass, får vi även se ett antal unika eftersökssituationer. Jakten tar oss också till Ungern och Polen.

Löshundjakt i Norr

Ibland går jakten som på räls. Den försiktige tjuren tar ett extra kliv, blottar sig och fälls med ett säkert skott. Men ibland blir det å andra sidan inte alls som jägaren tänkt sig. Båda delarna tillhör jägarens vardag och båda skildras i Löshundsjakt i norr.

Med jämthunden Astok i fokus skildras framför allt löshundsjaktens alla moment. Förutom spännande jakter på barmark och i snö ger filmen inblickar i den norrländska jaktkulturen, relationen mellan människa och hund, hunduppfostran, jaktprov och utställningsverksamhet.

I